Zilveren sieraden met Swarovski kristallen

Swarovski Element Kristallen zijn Swarovski Kristallen die beschikbaar gesteld worden door Swarovksi voor ontwerpers en designers om zelf sieraden en/of kleding mee te ontwerpen. Deze sieraden zijn herkenbaar aan het 'Made with Swarovski Elements" label. Wij gebruiken voor onze sieraden zilveren onderdelen om het sieraad af te maken. De sieraden worden in ons eigen atelier gemaakt.

Ontstaan van Swarovski Kristal

Op 24 oktober 1862 werd in Georgenthal, een klein dorpje in het Isargebergte (Noord Bohemen), Daniel Swarovski geboren. Als zoon van een glasslijper trad hij in de voetsporen van zijn vader en werd hij dus al op jonge leeftijd ingewijd in de geheimen van het ambacht. In 1892 ontwikkelde hij een machine waarmee hij met uiterste precisie juwelen stenen kon slijpen.

In 1895 verliet hij Bohemen en vestigde zich in Wattens, een plaatsje 15 km van de grote stad Innsbruck. Daar betrok hij een oude lege fabriekshal. Een bergbeek die door het dorp stroomde, leverde hem de ideale waterkracht. Daniel Swarovski ontwikkelde zich niet alleen als een bijzonder kundig man, maar was ook sociaal zeer bewogen. Rond de eeuwwisseling had hij reeds een bloeiende onderneming met zo'n 100 medewerkers.Daniel Swarovski koos als beeldmerk het zo beroemde alpenbloempje de "Edelweiss".

In 1906 werd de fabriek uitgebreid. In 1907 werd een hoger in de vallei gelegen waterkrachtcentrale in gebruik genomen.Oorspronkelijk werd ruw glas uit Bohemen gebruikt voor het vervaardigen van het kristal. Daniel Swarovski kreeg drie zonen. De zonen traden in de voetsporen van hun vader. Samen werkten ze aan de ontwikkeling van een nieuwe methodiek voor de productie van hoogwaardig "kristal". Hiervoor ontwierpen ze ook nieuwe ovens.Tot vandaag is het nog steeds een zorgvuldig bewaard geheim hoe Swarovski kristal wordt gemaakt.

Op 23 januari 1956 overleed Daniel Swarovski op 93 jarige leeftijd. Hij liet een imponerend bedrijf na. Zoons en kleinzoons slaagden er daarna met toenemend succes in om het bedrijf in de geest van Daniel Swarovski voort te zetten.

 

 

© 2019 - 2024 Dare By Day | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel